Antioxidanter - Guld för din mentala hälsa

En balanserad och färgrik kost är ju att föredra. 

Men har du koll på vad den färgrika kosten gör för din kropp? 

Har du koll på antioxidanternas fantastiska egenskaper? 

Äter du tillräckligt med mat som innehåller antioxidanter? 

Antioxidanter har en "rengörande" egenskap av hjärnan. Den tar bort det som orksar orsakar stress, ångest och depression samt hjälper till att förebygga det. Antioxidanterna är inte bara bra för din knopp, utan även för resten av kroppen. 

Blåbär anses vara ett av de absolut bästa livsmedeln med antioxidanter. Blåbär bekämpar fria radikaler. Fria radikaler ökar ångest. 

Kakao är humörhöjande. Det är därför man kan känna att man blir gladare efter en bit choklad. EN bit, inte en hel chokladbar. ;-)

Gurkmeja, detta gula guld har inte bara antioxidantegenskaper utan även antiinflamatoriska egenskaper. Det är inte gurkmejan i sig själv som är mirakelmedlet utan det är kurkummin som är hemligheten. 

Spenaten har vi väl alltid vetat att den är bra för oss. Förutom antioxidanter är den fullproppad med magnesium. Dessa två i kombination är jättebra mot stress och ångest. 

Rödbetor innehåller förutom antioxidanterna även folat. Ett ämne som man brukar visa brist på vid depression. 

Avokadon är ju svår att hitta i ett direkt ätligt läge. Inte sällan för hård eller övermogen. Men denna supermat har mättade hälsosamma fetter, B- och E-vitamin. Så den är värd att lägga till i kosten. 

Chiafrön eller sk loppfrön innehåller gott om fibrer, omega 3 och växtbaserat protein. Chiapudding till frukost någon? 

Följ oss på instagram, så kommer det tips om antioxidanter där nu under sommaren. 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända