Att få träffa sina doulabebisar

För ett tag sedan fick jag äntligen träffa denna ljuvliga lilla pojke. Ja, inte så liten längre då flera månader faktiskt gått sedan jag var med under hans förlossning. 

Det är så häftigt att vara med på en förlossning, även om det inte är ens eget barn som ska födas. Dessutom så älskar jag bebisar! 

Nu under corona-tider (förlåt för slitet uttryck) så är det lite speciellt att vara doula under en förlossning. I region Skåne där jag är verksam, har man inte tillåtit mer än ett stöd under förlossningen. Så en del av mina doulauppdrag sedan pandemin startade, har faktiskt varit digitala. Och detta fungerar faktiskt alldeles utmärkt. Man har med sin partner inne på förlossningen, men man har sin doula i telefonen. 

Och i förrgår födde en doulaklient som jag doulat digitalt, sitt första barn. Hon var så otroligt duktig och hon hade ett fantatsiskt stöd av sin partner och jag fanns där när hon behövde extra stöd. Ännu ett underbart litet mirakel har fötts.

Välkommen till världen, lilla vän! 

// Doula Caroline

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända