Bemötande

Reflekterar du över hur du blir bemött eller bemöter andra?
Jag var inhoppare i en för mig helt ny grupp. Men jag var bekväm och självsäker. Jag gick in med inställningen att detta skulle bli kul, jag skulle träffa nya människor, bli en erfarenhet rikare och lära mig något.
Blev det så, nja
En annan deltagare ifrågasatte mitt deltagande, på ett ganska anklagande sätt. De andra i gruppen, inklusive ledaren blev illa till mods, men ingen stod upp för mig eller valde att ta fajten. Det blev en väldigt tryckt och stel stämning.
Efteråt, bad deltagaren om ursäkt, som jag såklart godtog. En annan deltagare visade sin uppskattning över att jag varit med och visade besvikelse över hur den andra deltagaren attackerat mig.
Hur som helst. Livet går vidare och jag tog inte åt mig, utan inser att det är den attackerande personen som har saker att jobba med.
Dagen efter, kör jag förbi en person som ler och vinkar glatt åt mig. Jag känner inte denna personen och hon trodde nog att jag var någon annan, men jag blev så glad.
Denna upplevelse balanserade upp för det förfärliga bemötande jag fick dagen innan.
Så snälla, tänk på hur ni beter er eller bemöter andra. Vi kan absolut tycka att saker är fel eller orättvisa, men tänk på vart ni riktar ert missnöje.
OCH var istället den där glada vinkande personen.
Det är iaf HON som jag vill vara.

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända