Föreläsning nr7

Hej på er! 

Sommaren börjar gå mot sitt slut. Vi hoppas att ni alla haft en skön, härlig, efterlängtad och välrförtjänt ledighet.

Vad som inte tar ledigt, är våld i nära relationer. Under pandemin ökade kontakter till kvinnorjourerna markant! Många har varit isolerade med sina förövare och sommarlovet är tyvärr inget undantag. 

Graviditet och förlossning är något som kvinnojourerna ser triggar våld. En ny liten människa som kräver så mycket kärlek, närhet och som gör att sömnen påverkas. Det är en tuff tid med ett nytt litet barn i familjen. Man kan känna sig överväldigad och utmattad. Detta kan utlösa svartsjuka eller andra känslor som kan gå ut över dig som mamma, partner eller bebis. 

Det är ett så otroligt viktigt och i allra högsta grad högaktuellt ämne, så vi valde att intervjua Sara Hellberg Paulsdotter på kvinno- och ungdomsjouren Öresund, för att få lite tipd och råd om hur man kan hjälpa. Det är så bra information att jag ber er att verkligen ta er tiden och lyssna på intervjun. 

Ni hittar den första föreläningen på Eventbrite, och där får ni inbjudan till den sluta facebookgruppen där de andra föreläsningarna finns. 

https://www.eventbrite.se/x/forelasning-om-psykisk-ohalsa-under-graviditeten-biljetter-142004058963

Ta hand om er! 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända