Föreläsningar om att stärka sin psykiska hälsa

Psykisk ohälsa är så vanligt förekommande i vårt samhälle. Man kan må dåligt på olika sätt, precis som med sjukdomar som drabbar en fysiskt. Dock så känns det som om de psykiska sjukadomarna är tabu. Man blir stämplad och satt i ett fack. 

Men att må psykiskt dåligt behöver inte betyda att man är annorlunda på något sätt. Man bor själv eller med familjk/partner, man har ett jobb eller går i skola och har ett socialt umgänge. Men på insidan bubblar det tankar som man kan få bort. De skapar en oro eller en rädsla och du drar dig för att göra saker. Du kanske drar dig undan sociala tillställningar för att du inte känner dig bekväm. 

När jag var gravid med mitt första barn, var jag så orolig för förlossningen och över risken att något skulle hända oss, att jag tillslut inte ville prata om graviditet och förlossning. För ingen av mina vänner delade min oro. Det kändes som om jag var helt ensam, annorlunda och jobbig. För i början försökte jag faktiskt prata om det. Men kommentarer och svar jag fick tillbaka, fick mig helt enkelt att sluta. 

Så ska det inte vara! Det är helt ok att inte känna sig glad och lycklig hela tiden. Det är ok att känna sig orolig över förlossningen eller över det kommande föräldraskapet. DET ÄR OK! 

Vi på Femina Fortis vet att ni är många kvinnor där ute som känner samma sak. Så vi startade ett forum där ni kan "träffas" och ventilera er känslor och tankar. En trygg plats där ingen dömer er. Man kan komma med egna råd eller erfarenheter. 

Vi jobbar med att stärka kvinnors psykiska hälsa. Er självkänsla och självförtroende. Eller ja, rättare sagt, vi arbetar med att ta fram verktyg till er att använda och vi arbetar med att nå ut. Själva jobbet, får ni faktiskt göra själv. Och det är ett tufft jobb, men det är SÅ värt det. 

Dessa föreläsningar är helt gratis, och du anmäler dig till den första här https://www.eventbrite.se/e/psykisk-ohalsa-under-graviditeten-biljetter-141944827801

eller här (olika dagar)

https://www.eventbrite.se/x/forelasning-om-psykisk-ohalsa-under-graviditeten-biljetter-142004058963

Ta hand om er! 

 

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända