Tjänster

Beteendeterapi 

För dig som fastnat i mönster som du inte kan ta dig ur själv, om du känner rädslor eller oro i din graviditet eller inför förlossningen. Eller om du kanske inte vågar bli gravid. Behandlingarna utförs av certiferad beteendeterapeut vars utbildningsmetod är ACT och MI. Du kan välja samtalstid på 30 eller 45 minuter. 

 

Coaching

För dig som behöver peppas och uppmuntras, behöver någon annans syn på ett problem eller bara någon som lyssnar och som kan få dig att bryta negativa mönster. Bokas som 30 eller 45 minuters samtal. 

 

Doula

För dig som behöver ett förlossningsstöd. Det kan vara av olika anledningar som du väljer att anlita en doula. Doulan erbjuder två församtal samt närvaro under förlossningen. Antingen fysiskt eller via telefon. Efter förlossningen erbjuds du samtal för att prata om förlossningen. Det går att anpassa doula avtalet i princip hur man vill och det påverkar även priset. För det mesta får du ett fastpris, men du kan även anlita doula per timme om du hellre vill det. 

I doula uppdragets församtal ingår profylax. För denna del av doula-tjänsten, kan du använda ditt friskvårdsbidrag. Meddela om du vill ha denna delen separat på fakturan eller kvittot. 

 

Post-Partum Doula

För dig som behöver hjälp med det praktiska dagliga eller kanske barnpassning medan du själv sover eller duschar. Debiteras per timme eller enligt överenskommelse. 

 

Psykisk hälsa under graviditeten

Femina Fortis erbjuder gratis föreläsningar för dig som är gravid och känner dig nedstämd eller orolig. Det kan handla om rädsla inför något specifikt eller något som du inte riktigt kan förklara. Det är en serie om sex kortare föreläsningar som tar upp olika teman som kan knytas till graviditeten eller förlossningen. Du får tips och råd samt övningar för att öka din psykiska hälsa. 

 

För att boka tid mejla eller ring.